sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Look - this is the way

Hello!

Ensimmäinen viikko on takanapäin.... ja mitä jäi käteen: No täytyy sanoa, ettei viikko kylmäksi jättänyt. Luulot otettiin jo heti ensimmäisellä viikolla pois, vaikka koulussa viihdyin vain kolmen päivän ajan. Lähdin Suomen ammattikorkeakoulun ryhmätöitä karkuun amerikkoihin asti, mutta niistä ei sitten millään pääse eroon. Tuleva lukukauteni tulee sisältämään paljon erilaisten tutkimusten tekoa ja ryhmätöiden ihanaa toteuttamista. Tuo edellisen kirjoitin täydellisen sarkastisesti. *heh

On kuitenkin upea tunne istua kanadalaisen yliopiston luokassa kuuntelemassa työhönsä täydellisesti eläytyvää professoria ymmärtäen suurimman osan hänen puheestaan. Olen kuullut useamman vaihto-oppilaan kärsivän pahoin tunneilla ymmärtämisvaikeuksista, mutta itse en ole kohdannut vielä mitään ylitsepääsemätöntä. Minun lisäksi olen löytänyt kampukselta myös kaksi muuta suomalaista kolmannen asteen opiskelijaa, jotka ovat tulleet sekä yhden että kahden lukukauden kestäviin vaihtoihin, eivätkä he ole myöskään kokeneet suurta kielimuuria luentojen aikana. Ymmärrän kuitenkin täysin Aasian ja Lähi-idän suunnasta tulleita opiskelijoita, sillä heidän kielikulttuurinsa pohjalla on täysin eri kirjainmerkistö sekä kirjoitustapa. Eniten verenpainetta nostattavat kirjoitustyöt, sillä minulla ei ole mitään aavistusta minkälaista tekstiä täällä arvostetaan, ainoa vihje on että minimissää 1 500 - 2 000 sanaa.

Olen siis aikalailla viettänyt menneen viikon kirjojen äärellä ja opiskeluiden parissa. Motivaatio tuntuu olevan kohdallaan, ainakin vielä tässä vaiheessa. Onneksi koulu tarjoaa mukavaa vastapainoa koulun oheen. Tulevalla viikolla opiskelijat saavat tutustua kaikkiin urheiluaktiviteetteihin viikon ajan ilmaiseksi. Sen jälkeen saa sitten päättää osallistuuko aktiivikurssille vai riittäkö tuo maksuton kampuksen kuntosali kunnon ylläpitäjäksi. Tarjolla on joukkueurheilulajeista aina tansseihin ja Thai Chin asti aktiiviteetteja. Kurssit ovat hinnaltaa 30-40 euroa. Lisäksi voi osallistua päivä tai viikonloppuretkiin, jotka ovat vähän hintavempia: eksoottisimpana mainitakseni skydivingin, pokeriturnauksen ja surffarikurssit. Varmaan joku nyt sitten arvuuttelee, että mitä itse mahdoin valita: no en ainakaan skydivingia, jääköön se myöhemmin toteutettavaksi. En paljasta vielä sitä omaa valintaani, sillä minulla on viikko aikaa pitää teitä lukijoita jännityksessä tuosta asiasta. 

Vielä lopuksi hyviä ja huonoja uutisia.

Yliopiston kampuksella on oma pubi, jossa on maksuton biljardipöytä. Bilepäivä pubissa on torstai (älkää kysykö miksi), jolloin se sulkeutuu kahdeltatoista keskiyöllä. Musiikista vastaa pääasiassa opiskelijat omien soittimiensa kanssa, mutta kyllä siellä stereoista soi amerikan top 10 lista ainakin alkuillasta. Kova kultturikolaus iski, kun kaupungin suosituimmasta yökerhosta Lewel 2 :sta porukka heitettiin pihalle perjantai-iltana jo kello kaksi. Kyllä me eurooppalaiset olimme ihmeissämme, kun olemme tottuneet pikkutunteihin asti bailailuun.

Kanadalaisilla on VAALEANPUNAISET jäätelöautot suomalaisten Kotijäätelön sinisten sijaan. Musiikki voi etäisesti tuoda mieleen kotijäätelötunnarin. 

Valitettavasti kuvaa ette tule saamaan, sillä kadotin eilen kamerani, kun olin matkalla tutustumisretkelle kavereideni kanssa Castle Islandiin. Toivon löytäväni sen, mutta mahdollisuudet ovat heikot. Luulenpa sen kadonneen lopullisesti. Eipä ole sen jälkeen tunnelma ollut juuri huipussaan, sillä kamera kun oli minulle äärimmäisen tärkeä, olis ny voinu olla vaikka känny..... *ttu!

Castle Island oli aivan ihana saari puolen tunnin venematkan päässä Vancouver Islandista. Upeat maastopolut, laajat nurmialueet pelailuun ja piknikille, suotuisa ympäristö jopa useamman päivän campingille ja kymmenet purjeveneet todistivat, mikä on suosittu harrastus alueella. Aurinko paistoi koko päivän kirkkaalta taivaalta ja lämpötila hehkutti paria kymmentä. Leuto tuuli viilensi, mutta vain ajoittain. Sää on sitten jatkunut sellaisenaan vielä toistaiseksi.

Canadan auringosta kiittäen ja kuitaten.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti